Læs mere om Kommunikationsudvalget - klik HER

Kære alle

Vi har tidligere efterlyst emner til vores nye kommunikationsudvalg.

Der er stadig ledige pladser. Vi håber derfor, at du vil formidle vedhæftede opslag videre i dit netværk. Såvel på klubniveau eller udenfor

Tak og mange hilsner

/Jan

Danmarks Bowling Forbund

Mobil; 2227 4753

Mail: jdo@bowlingsport.dk

www.bowlingsport.dk

Holdlederrapport

Emne: Holdlederrapport

Kære alle

Danmarks Bowling Forbund ønsker, at skabe et bedre og mere nuanceret overblik over baneforholdene i forbindelse

med forbundets aktiviteter.

Formålet er, at kunne tydeliggøre eventuelle udfordringer overfor ledelsen, i det pågældende center.

På den baggrund, har vi tidligere meddelt, at der nu findes en dommerrapport på hjemmesiden.

Noget tyder imidlertid på, at ikke alle dommere finder det relevant, at beskrive udfordringerne i deres lokale center.

Det er derfor nu besluttet, at klubberne også kan udfylde en holdlederrapport i forbindelse med turneringskampe.

Find rapporten her:

Rapporten er ikke et redskab, der har til formål at udstille, eller skabe unødvendig kritik af et center.

Forbundet vil derimod, med rapporten som fakta, søge dialog med centerledelsen, med henblik på udbedring af udfordringerne.

Vi gør endvidere opmærksom på, at dommeren stadig har mulighed for at foretage indberetning via dommerrapporten.

En holdleder rapport vil ikke have indflydelse på kampens resultat!

Ønsker man at nedlægge protest, skal dette sker i overensstemmelse med Danmark Bowling Forbunds spilleregler afsnit 11

Vi anmoder klubben om at formidle herværende videre til respektive holdledere.

Mange hilsner

/Jan

Danmarks Bowling Forbund

Mobil; 2227 4753

Mail: jdo@bowlingsport.dk

www.bowlingsport.dk

VIGTIGT - Nye kravsspecifikationer for bowlingkugler

Alle atleter og proshopper skal være opmærksom på nye kravspecifikationer for bowlingkugler.

Ifølge USBC og World Bowling, er balancehuller i bowlingkugler ikke længere tilladt. Kuglerne må endvidere kun have det antal huller, der svarer til det antal fingrer, atleterne anvender.

Der er meldt en overgangsperiode ud, således at forholdene skal være bragt i orden, senest den 1. august 2020.

Betydning for atleterne: Atleterne skal sikre sig, at eventuelle balancehuller lukkes senest 31. juli 2020 og, at nye kugler, der bores efter 1. august 2020, overholder de nye regler.

Reglerne er også gældende for atleternes deltagelse i nationale aktiviteter under DBwF.

Danmarks Bowling Forbund / 15.01.2019

Administrations -og udviklingschef

Se endvidere World Bowlings meddelelse:

Technical Committee recommended certain revisions to the ball specifications, with effective dates starting January 1, 2019. The recommendation was considered by the Executive Board, which unanimously approved the following rule changes (in red), which are effective until the 2019 Congress has the opportunity to ratify or reject: 11.12 Drilling specifications 11.12.1 The following limitations, as specified, shall govern the drilling of holes in the ball. 11.12.2 Holes or indentations for gripping purposes shall not exceed five and shall be limited to one for each finger and one for the thumb, all for the same hand. The player is not required to use all finger holes in any specific delivery, but they must be able to demonstrate, with the same hand, that each gripping hole can be simultaneously used for gripping purposes. Any thumb hole that is not used for gripping purposes during the delivery would be classified as a balance hole. 11.12.3 (until August 1, 2020), One hole for balance purposes not to exceed 1 ¼ inch (31.8 mm) diameter. (Including the surface opening). 11.12.4 No more than one vent hole to each finger and/or thumb hole not to exceed ¼ inch (6.4 mm) in diameter. (Including the surface opening).11.12.5 One mill hole for inspection purposes not to exceed 5/8 inch (15.9 mm) in diameter and 1/8 inch (3.2 mm) in depth.11.13 Balance 11.13.1 The following tolerances shall be permissible in the balance of a bowling ball used in sanctioned competition. 11.13.2 A. Weight more than 10 pounds (4.53 kg) a) Not more than 3 ounces (85 grams) difference between the top half of the ball (gripping holes side) and the bottom half of the ball (side opposite the gripping holes). b) (until August 1, 2020), Not more than 1 ounce (28 grams) difference between the half of the ball to the left and the half of the ball to the right of the center of grip (side weight). c) (until August 1, 2020), Not more than 1 ounce (28 grams) difference between the half of the ball toward the thumb hole side of the center of grip and toward the finger holes side of the center of grip.

11.13.3 For balls without a balance hole not more than 3 ounces (85 grams) between any two halves of the ball. A ball used without any gripping holes or indentations may not have more than 3 ounces (85 grams) of difference between any two halves of the ball. The effective date for this revision is January 1, 2019; if a World Bowling or Zone event finishes on or after January 1, 2019 then 11.13.3 applies to the entirety of that event.