Politiets Bowlingklub

En underafdeling under Politiets Idrætsforening - København.

I daglig tale kaldet PI-Bowling blev stiftet den 6. april 1983 hvor en gruppe bowling-interesserede medlemmer af Politiets Idrætsforening i København, fik samlet et så stort antal medlemmer, at klubben kunne godkendes af Politiets Idrætsforening i København som selvstændig afdeling under idrætsforeningen.

Af hensyn til forståelsen i bowlingkredse kaldes afdelingen for Klubben.

Københavns Bowling Union blev også søgt om optagelse, og allerede ved sæsonstart 1983 – 1984 deltog PI-Bowling med 1 damehold og 2 herrehold.

Klubben har herefter udviklet sig til en fast del af bowlingsporten i Danmark, ikke mindst de senere år hvor klubbens bedste damehold i en årrække, har været med helt i toppen under Danmarks Bowling Forbund.

Gennem de seneste år, har klubben haft et fast antal medlemmer på ca. 60 personer, med lidt svingende til- og afgang, men af træningsmæssige årsager, er dette antal det bedst tænkelige for medlemmerne.

År 2011 har imidlertid tiltrukket flere nye medlemmer, og klubben ser fortrøtsningsfuldt fremtiden i møde.

Klubben har været og er repræsenteret i mange sammenhænge, hvor det også er blevet til adskillige medaljer på individuelt plan, både i single og double.

Disse medaljer er vundet både ved De Danske Forbundsmesterskaber og ved Københavns Bowling Unions Mesterskaber

Klubben har også i ét tilfælde haft udsendt en spiller til internationalt spil, idet en daværende spiller Leif Schmidt, deltog i World Cup i Thailand.

I et enkelt tilfælde er der også i officielt sammenhæng scoret maksimumserie på 300 væltede kegler i én serie, hvilket skete i 1987 ved Københavns Mesterskaberne af Hans Jørgen Schwarts.

Klubben har været igangsætter for mange tiltag, således afvikles der hvert år mesterskaber for politi-tjenestestederne i København, der er indført Danske Politimesterskaber, og klubben startede landskampe mod kolleger fra Svensk Politi.

Senest har klubben igen i 2010 afholdt et officielt stævne for  bowlingspillere uanset hvor de var organiseret.